Relaxarea de sambata - Midii in sos de vin cu usturoi si broccoli la abur

16.05.2015 18:19

M-am trezit inca de dimineata cu pofta de midii si am ales calea cea mai usora -am ales sa iau pranzul intarziat in oras .

Mi-am luat masinuta, o prietena si m-am indreptat spre un restaurant aflat inafara orasului. Locatia este de vis . Terasa este plasata pe marginea unui lac .

Fiind atenta la alimentatie mi-am comandat o portie de midii in sos de vin cu usturoi insotita de broccoli gatit la abur.

O mancare sanatoasa si delicioasa !

Daca v-am facut pofta va las mai jos reteletele .

Midii in sos de vin si usturoi

1.5 kg midii
2 linguri ulei masline
1 lingura buna unt
6 catei usturoi
100 ml vin alb (va racomand vinul alb siciliande la Anya`s Delicatese)
1/2 legaturica patrunjel
1-2 linguri suc de lamaie
sare, piper

Portii: 2-3

Preparare

  1. Se curata midiile: se pun intr-un vas cu apa rece. Alaturi se pune alt vas cu apa rece. Se ia fiecare midie si se curata de "mustati" tragand de ele in partea opusa balamalei cochiliei. Se curata cochilia frecand-o energic cu un buretel de sarma sub jet de apa. Depunerile calcaroase se curata cu lama unui cutit (unele vor merge jos, altele nu, curatati cat se poate). Se pune midia curatata in vasul cu apa curata. Atentie, daca midia e deschisa se arunca.
    Cand toate midiile sunt curatate se mai clatesc in cateva ape. Se scurg bine de apa chiar inainte de a le gati.
  2. Intr-o tigaie larga se incinge uleiul si untul. Se adauga 4 catei usturoi striviti si se calesc scurt, doar pana incep sa miroasa. Se adauga vinul si se aduce la fierbere.
  3. Se pun midiile in tigaie si se amesteca bine. Se acopera cu capac si se lasa 5 minute. Se verifica daca s-au deschis toate midiile in acest timp si daca nu, se amesteca in ele, se pune iar capacul si se mai lasa max. 5 minute.
  4. Se scot midiile cu o paleta cu gauri pe un platou incapator.
  5. Sosul ramas in tava fierbe la foc mare timp de 5 minute, cat sa scada un pic. Se adauga usturoiul ramas strivit, patrunjelul tocat fin si sucul de lamaie. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  6. Se toarna sosul peste midii.
  7. Se servesc cu paine proaspata si felii de lamaie, alturi de un pahar cu vin alb (cel pe care l-ati folosit la gatit). Daca nu vreti sa consumati multa paine pentru a inmuia in sos, puteti folosi o cochilie pe post de lingura, cu care sa beti sosul. Midiile care nu s-au deschis nu se consuma.

sursa reteta:e-retete.ro

Broccoli la abur

Iata cum puteti gati brocoli la abur, fara a fi necesara o oala speciala:

Ingrediente

Pentru 4 portii

- 450 grame de broccoli spalat si curatat
- un praf de sare (optional)
- 30 grame de unt nesarat (oprional)

Preparare

- Taiati broccoli in buchetele.
- Puneti cam 5 cm de apa intr-o oala mare.
- Puneti o strecuratoare de metal in oala, fara ca aceasta sa atinga apa.
- Aduceti apa la punctul de fierbere.
- Puneti broccoli in strecuratoare.
- Acoperiti oala si dati focul la intensitate medie, pentru ca apa sa fiarba incet.
- Gatiti broccoli pana se patrunde, dar nu este faramicios.
- Asezonati broccoli cu sare si unt dupa gust. 

sursa reteta:aflacum.ro

Pofta buna !